2019. május 4., szombat

Virágot a virágnak - Anyák napi filc margaréták cserépben varrás nélkül + nyomtatható mintákkal és üdvözlőlappal 🌼

   A filc egy csodálatos anyag. Nem csak varrással lehet belőle csodákat alkotni, lehet ragasztani is és még számos módon lehet dolgozni vele. Nálam megannyi módját láthattátok már annak, mennyi változatos formát lehet lehet varrni belőle, és ezeknek a sora még nem ért véget. De ma a filc egy olyan felhasználási módját mutatom meg, ami lényegesen egyszerűbb, semmi varró tudás nem kell hozzá és sokkal de sokkal gyorsabban megvan, mint hinné az ember. Viszont sok más dologra is szükség lesz hozzá, hogy megmunkáljuk és egy aranyos kis alkotást készítsünk belőle. A mai bejegyzésben azt mutatom meg, hogyan készíthettek Anyák napi ajándékot filcből, drótból, gipszből, cserépből, krepp papírból, cserépből és szeretetből, és egy virágok mellé nyomtatható festett üdvözlőlapot is találtok a bejegyzésben! Illetve pár kivágható mintát, amit ha A/4-es méretben kinyomtattok, pontosan akkora méretű virágokat fogtok kapni, mint az enyémek! Vannak Pinterestről rajzolt és saját ötletek is köztük. De most nézzük is, hogyan készült ez a csodálatos, örök érvényű ajándék!




Amire szükség lesz:

  • fehér és zöld filcanyag (puha)
  • narancssárga pompon
  • drót
  • ragasztópisztoly
  • olló
  • zöld krepp papír (a zöld filchez illő árnyalatban)
  • gipsz
  • cserép
  • műmoha, barna tempera vagy műszalma, esetleg kövek, vagy a képen is látható anyag, amivel a gipsz tetejét tudjuk elfedni (sajnos a nevét nem tudom, de ha valaki meg tudná nekem írni, itt is megírom nektek)
  • ceruza
  • drótvágó
  • alufólia

1. lépés

Vágjuk ki a virágokat! Én 5 virágú cserepet készítettem, ehhez 10 virágot kellett kivágnom. 1 virághoz 2-t számoljunk ehhez a virágfajtához. A mintát ceruzával rajzoltam a filcre, ehhez A/4-es méretben nyomtassátok ki ezt a képet és vágjátok ki.




2. lépés

Vágjuk le a drótokat drótvágóval. Direkt nem mértem őket, hiszen minden cserép más. Akkora legyen a drót mérete, hogy a cserép legaljáig érjen, és a gipsz fölött még egy 5-6 cm legyen a virág magassága.


3. lépés

Vágjuk ki a leveleket is.


4. lépés

Ragasszuk össze a virágokat párossával, elforgatva, a képen látható módon.


5. lépés

Lyukasszuk ki a virágok közepét.


6. lépés

Ragasszuk meg egy pötty ragasztóval (ragasztópisztoly) felülről...


7. lépés

... és alulról is.


8. lépés

Ragasszuk a pompont a virág közepére.


9. lépés

Vágunk egy csík krepp papírt, és egy pötty ragasztóval rögzítjük a virág alatt. Feltekerjük a drótra, és alul is rögzítjük egy pötty ragasztóval.


10. lépés

Vágjunk le drótot a leveleknek is, nekik sokkal rövidebb, 4-5 cm-es darabokat vágtam, nem értek a cserép aljára, hanem a második réteg gipszbe kerültek. De azzal sincs baj, ha cserép aljáig érőket vágtok, de akkor is legyen rövidebb, mint a virág drótja, akkora legyen, hogy a levelek alja beleérjen a gipszbe. A leveleket a drótokhoz ragasztjuk a képen látható módon.


11. lépés

Béleljük ki a cserép alját alufóliával vagy újságpapírral. Ez a lépés mindenképpen fontos, ugyanis ha ezt nem tesszük meg, ki fog ömleni a gipsz.


12. lépés

Öntsük ki a cserepet negyedéig gipsszel szúrjuk bele a virégokat, hagyjuk pár percet állni, addig, hogy a virág meg tudja tartani magát.


13. lépés

Öntsük fel a cserepet a 3/4-éig gipsszel, az előző lépésben a cserepemen látszik a csík (alsó) addig töltöttem én. És a leveleket is beleszúrjuk. Hagyjuk megkötni a gipszet.


14. lépés

Vagy fedjük le valamivel a gipsz tetejét (pl. műmohával) vagy fessük le barnával, esetleg szórjunk rá apró kavicsokat, esetleg azt is el tudom képzelni, hogy száraz virágföldet vagy homokot tegyek vékony rétegben a tetejére, viszont az nem szerencsés, ha leesik és kiborul.


Ezzel el is készült, viszont ha szeretnétek ti is egy kis üdvözlőkártyát a virághoz, amit édesanyátok garantáltan imádni fog, akkor még maradjatok velem, ugyanis szeretném megosztani veletek az én verziómat, amit meg is festhettek, használhatjátok hozzá a képem kontúrjait, vagy ki is nyomtathatjátok kisebb méretben. Ha a sarkát egy lyukasztógéppel kilyukasztjátok pedig még a virágra is tudjátok kötni egy szalaggal! Vagy becsomagolhatjátok a virágot, ahogy az ajándékcsomagokat szokás, és egy masnival ha lekötitek, ezt a kis kártyát hozzá tudjátok kötni! 


Boldog Anyák napját minden édesanyának és az én csodálatos édesanyámnak is, akinél jobbat kívánni sem lehet! 💓


Anyagköltség: drágább, ha mindent venni kell, de megfizethető. Szerintem édesapáknál, szomszédnál, otthon sok dolgot lehet találni hozzá
Nehézségi fok: valahol a közepes és a könnyű között, de inkább könnyű és gyorsan megvan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése