2020. október 28., szerda

Receptek a Tchiboval | Sós karamellás latte törökmogyorós-kakaós keksszel ☕

    Ebben a hónapban a Trnd csapatának hála együtt tesztelhetek a Tchiboval egy csodás kávés projektben! A projekt alatt megismerkedhettünk a Tchibo Cafissimo Easy kávéfőzővel és 6 hozzá tartozó kapszulával! A gépről és a kapszulákról hosszabb véleményt ebben a posztban olvashattok, a mai bejegyzésben azonban kifejezetten egy kapszulához, a Tchibo Cafissimo Espresso Caramelhez hoztam egy receptet, kiegészítve egy isteni kekszrecepttel, amely alapja a kakaó és a törökmogyoró! 


Sós karamellás latte

Hozzávalók: 
  • 150 ml tej
  • 1 kapszula Tchibo Cafissimo Espresso Caramel
  • 2 csipet só
  • 2 tk karamellszósz

Elkészítése: 
  1.  A langyos vagy meleg tejet habosítsuk fel és töltsük egy magas falú üvegpohárba.
  2. Főzzük le a karamellás kávét, majd adjunk hozzá 1 tk karamellaszószt vagy öntetet és 1 csipet sót.
  3. Az eszpresszót öntsük a pohár oldalán lassan folyatva a habos tej tetejére.
  4. Ezt a kis kávékompozíciót díszítsük bátran karamellaöntettel, 1 csipet sóval, esetleg csokoládédarabokkal, csokidíszekkel. Én még egy kevés tejszínhabbal is megbolondítottam a mennyei italt.

Törökmogyorós-kakaós keksz

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 85 g porcukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat/aroma
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek. kakaópor
  • mogyoró ízlés szerint

Elkészítése:
  1. A mogyorót feltörjük, serpenyőben lepirítjuk, apróra vágjuk. 
  2. A száraz alapanyagokat összekeverjük (liszt, porcukor, sütőpor, só, kakaópor).
  3. A vajat elmorzsoljuk a lisztes részben.
  4. Hozzáadjuk a tojást és az aromát, jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk utána a mogyorót is. 
  5. 1 órán át fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.
  6. 30 g-os golyókat formázunk, ellapítjuk.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben (sütőpapírral bélelt tepsiben) 10 perc (maximum 12) alatt készre sütjük!
A kettő együtt fogyasztva egy fantasztikus tízórai vagy uzsonna lehet! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése