Ebben a hónapban a Trnd csapatának hála együtt tesztelhetek a Tchiboval egy csodás kávés projektben! A projekt alatt megismerkedhettünk a Tchibo Cafissimo Easy kávéfőzővel és 6 hozzá tartozó kapszulával! A gépről és a kapszulákról hosszabb véleményt ebben a posztban olvashattok, a mai bejegyzésben azonban kifejezetten egy kapszulához, a Tchibo Cafissimo Espresso Caramelhez hoztam egy receptet, kiegészítve egy isteni kekszrecepttel, amely alapja a kakaó és a törökmogyoró!
Hozzávalók:
- 150 ml tej
- 1 kapszula Tchibo Cafissimo Espresso Caramel
- 2 csipet só
- 2 tk karamellszósz
Elkészítése:
- A langyos vagy meleg tejet habosítsuk fel és töltsük egy magas falú üvegpohárba.
- Főzzük le a karamellás kávét, majd adjunk hozzá 1 tk karamellaszószt vagy öntetet és 1 csipet sót.
- Az eszpresszót öntsük a pohár oldalán lassan folyatva a habos tej tetejére.
- Ezt a kis kávékompozíciót díszítsük bátran karamellaöntettel, 1 csipet sóval, esetleg csokoládédarabokkal, csokidíszekkel. Én még egy kevés tejszínhabbal is megbolondítottam a mennyei italt.
Törökmogyorós-kakaós keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 85 g porcukor
- fél cs. sütőpor
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat/aroma
- 1 csipet só
- 1-2 ek. kakaópor
- mogyoró ízlés szerint
Elkészítése:
- A mogyorót feltörjük, serpenyőben lepirítjuk, apróra vágjuk.
- A száraz alapanyagokat összekeverjük (liszt, porcukor, sütőpor, só, kakaópor).
- A vajat elmorzsoljuk a lisztes részben.
- Hozzáadjuk a tojást és az aromát, jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk utána a mogyorót is.
- 1 órán át fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.
- 30 g-os golyókat formázunk, ellapítjuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben (sütőpapírral bélelt tepsiben) 10 perc (maximum 12) alatt készre sütjük!
A kettő együtt fogyasztva egy fantasztikus tízórai vagy uzsonna lehet! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése