2021. július 16., péntek

Könyvértékelő | Teagan Hunter - Let's Get Textual - Légy merész! 🐐

 Sziasztok!

   Ma egy nagyon könnyed olvasmányról írnék nektek, Teagan Hunter magyarul megjelent legújabb kötetéről, a Légy merész!-ről, amelyet a Könyvmolyképző Kiadó hozott el nekünk a 2020-as év végén. Az értékelést azért is hozom most, mert ez a kötet tökéletes lehet még idén nyáron bárki számára. Végtelenül könnyed, laza, jól eső kötet, amely ugyanakkor tüzes, mint a hőmérséklet mostanság. No, és ami a legfontosabb... van benne kecske!



Minden, ami belülről fakad:
Írásmód:
   Nagyon szerettem. Borzasztó könnyed olvasmány, amit egyszerűen nem lehet letenni. Olvastatja magát, és úgy érzi az ember az olvasása közben, hogy csak falni akarja, és mikor vége, csak még többre vágyik! Szerintem ez tipikusan egy olyan könyv, amire mindenkinek szüksége van néhanapján, függetlenül attól, hogy milyen zsánerben olvas leginkább, és teljesen független kortól is. Egy olyan kötet ez, ami eltereli a gondolatokat, felvidít, feltölt, leköt, és a hosszának hála szerintem nagyon sok ember számára befogadható.

A minőség is számít:
   Tudjátok mit szoktam mondani... szokásos KMK minőség! Kellemesen olvasható kötet, jó minőségű lapokkal, megfelelő betűmérettel. Igényes, szép kötet, nagyon ritkán okoznak a KMK könyvek csalódást nekem minőségben is.

A történet az első:
   Tipikusan az a romantikus-erotikus rubin pöttyös könyv, aminek nem a története fogja megváltani a világot. És tipikus példája annak, hogy a romantikus műfaj lehet szórakoztató, lélekmelengető anélkül is, hogy a lapokon sorsok mennének tönkre, vagy pedig a szereplők mázsás súlyként cipelnének magukkal egy lehetőleg minél borzalmasabb múltat. Tipikusan jó példa arra, hogy egy akár klisésnek mondható alaptörténet hogyan válhat mindenki számára könnyen befogadhatóvá, és csavarokkal, fekete humorral, szarkazmussal miként válhat egy olyan regénnyé, amelyet az emberek többsége imádni fog. Nincs szükség töménytelen erotikára, keserűségre. Szükség van humorra, egy érdekes és furcsa párosra, néhány nagyon extra szituációra, remek riposztokra, olvasói szempontból remekül olvasható dialógusokra, emberközeli történetre, no és egy kiskecskére. Vagy ha lehet, többre. 
   Nos, ha már gyakorlatilag csak áradozni tudok erről a kötetről, be szeretném nektek mutatni a történetet is nektek, csak úgy, kedvcsinálónak! 
   Nos, sok olyan sztorit ismerhetünk, ami egy téves üzenettel kezdődik, Delia és Zach története is ilyen. Néhány üzenet és egy félreértés tisztázása után üzenet üzenetet követ, majd pedig a szellemes riposztok, a vággyal telt sms-ek után a két idegen szép lassan egymásba szeret... Nem is akarok a történetbe mélyen belemenni, mert ez egy olyan kötet, amit semmiképp se hagyjatok ki, ha zsong a fejetek, és csak valami olyat kerestek, ami kikapcsol és elűzi a háborgó gondolatokat. Összességében száz százalékosan ajánlom, csak javaslom, hogy úgy kezdjetek ebbe a kötetbe, ha nem a filozófiai mélységeket kerestek!
   Ha olvastátok a könyvet, és van kedvetek kibeszélni, gyertek az Instagram oldalamra, és beszélgessünk a kötethez tartozó poszt alatt!

A karakterekről szakszerűen:
Zach Hastings:
   Tipikusan az a rubin pöttyös könyves pasi, akit már most ide nekem azonnal. Végre nem egy kőgazdag cégigazgató vagy bankár, hanem egy egyszerűbb srác, érdekesebb életúttal, sokkal jobb célokkal. És tudjátok mivel vett meg menthetetlenül? A Harry Potteres alsógatyájával! No és sokat tett hozzá a kockasága meg a kecskéi is.

Delia Devlin:
   Egy női főszereplő, aki láttán (olvastán) nem akartam kiugrani a hatodikról? Hölgyeim és uraim, létezik! Ritka, de létezik! Nem epekedett, nem szenvedett 56 belső monológon át, és egy olyan csajszi, aki mer visszaszólni méghozzá csípős nyelvvel! És nem hagyja magát! Én nagyon kedveltem őt a regényben, szívesen olvastam volna még a párosukról.

A borító:
  Nekem személy szerint nem volt óriási gondom vele. A színei iszonyatosan tetszenek, imádom a zöldes sárgás színátmenetet ezzel a szép szürke tónussal. Nekem nincs gondom a félmeztelen pasis borítókkal, nyilvánvalóan, ha azt indokolja a sztori, és nem lép túl egy bizonyos ízléshatárt, ezzel sem volt különösebben. Bár tény, hogy ha egy félmeztelen pasi lett volna rajta, egy szénabála előtt, miközben őrjítően szexi tekintettel néz a kamerába, hónalja alatt pedig egy kiskecskét szorongat... nos még inkább levenném a polcról! De azért így is szívesen nézegetem... 😉 Viszont ha a borító alapján valaki egy nagyon erotikus kötetre számít, meg kell nyugtatnom vagy el kell keserítenem... mindössze egy erotikus jelenet és számtalan szexuális töltetű megjegyzés van benne, nem fog besokallni az sem, aki nem bírja a témát. Elolvastattam egyik legjobb barátnőmmel, aki kifejezetten nem szereti az erotikus könyveket, és imádta, úgyhogy senkit se tántorítson el!

Árkategória:
   A regény eredeti áron 3500 ft-ba kerül, ami mostanában már teljesen átlagos ár egy ilyen minőségű kötetért. Viszont a KMK webshopjában például állandó 16% kedvezmény van, így kevesebb, mint 3000 Ft-ba kerül, és 2 könyv vásárlásától a szállítás is ingyenes!

Pár fontosabb adat:



Eredeti mű:
Let's Get Textual

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2020

Oldalszám: 320

Kötés: puhatáblás

ISBN: 9789635613724

Fordító: Szarvas Szilvia

Címkék: Amerikai Egyesült Államok, háziállat, barátság, chick lit, család, egyetem, erotikus, humoros, kecske, kortárs, New Adult, romantikus, váltott szemszög





Fülszöveg:
   Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
   Mert az fura lenne.
   Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
   Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
   …talán mégis célba talált a szívemben.

Minden hibája ellenére ezt a könyvet nem tudtam nem szeretni, és mivel nagyon ajánlom mindenkinek, hogy is adhatnék kevesebbet 5 csillagnál?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése