Most először készültem nektek egy finom süteményrecepttel, amit ma kísérleteztem ki, és fenséges! Hidegen pedig még finomabb! Íme a recept hozzá:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 csapott ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- kevés sütőpor
Külön tálba választjuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A
tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, és a vaníliás cukorral. A
liszthez keverjük a sütőport, és a felvert tojásos-cukorba szitáljuk. A tojásfehérjét
kemény habbá verjük, és óvatosan a másik masszához keverjük (beleforgatjuk, hogy ne
törjön össze a hab, így szép könnyű lesz a tészta!) A tésztát kör alakú
tortaformába öntjük. 200°C-ra előmelegítjük a sütőt (hőlégkeveréses), és 200°C-on 7-10 percig
sütjük, majd levesszük a hőfokot 160°-ra és még 10-15 percig sütjük. Tűpróba
után, ha jó, hagyjuk kihűlni.
A krémhez:
- 2 tasak vaníliás puding
- fél liter tej
- fél tasak tortazselé
- 3 ek cukor
- kevés tejszín
A vaníliás pudingport, a zselatint és a cukrot a tejjel
csomómentesre keverjük, és folytonos kevergetés mellett pudingot készítünk
belőle. Ha kész, még melegen hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése