2016. augusztus 16., kedd

Sütis bejegyzés - Barackos - vaníliapudingos torta 🎂


   Most először készültem nektek egy finom süteményrecepttel, amit ma kísérleteztem ki, és fenséges! Hidegen pedig még finomabb! Íme a recept hozzá:


A piskótához:

  •              6 tojás
  •           6 evőkanál cukor
  •           6 csapott ek liszt
  •           1 csomag vaníliás cukor
  •           1 csipet só
  •           kevés sütőpor


   Külön tálba választjuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, és a vaníliás cukorral. A liszthez keverjük a sütőport, és a felvert tojásos-cukorba szitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a másik masszához keverjük (beleforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab, így szép könnyű lesz a tészta!) A tésztát kör alakú tortaformába öntjük. 200°C-ra előmelegítjük a sütőt (hőlégkeveréses), és 200°C-on 7-10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160°-ra és még 10-15 percig sütjük. Tűpróba után, ha jó, hagyjuk kihűlni.

A krémhez:

  •             2 tasak vaníliás puding
  •          fél liter tej
  •          fél tasak tortazselé
  •          3 ek cukor
  •          kevés tejszín


   A vaníliás pudingport, a zselatint és a cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, és folytonos kevergetés mellett pudingot készítünk belőle. Ha kész, még melegen hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.

A torta összeállítása:


   A piskótát középen elvágjuk. A piskóta egyik felébe egy réteg  cikkekre vágott barackot teszünk, majd erre ráöntjük a vaníliás pudingos krém háromnegyedét. Rátesszük a piskóta másik felét, majd a maradék vaníliás krémmel bevonjuk a tortát. A képen látható módon barackkal és félbevágott szőlőszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése