A múltkori almatorta egy újabb verzióját hoztam nektek, ezúttal az egyik kedvenc ízpárosításomban! Számomra a barack és a túró kombinációja mindig a nyarat idézi, és rendes, töltelékes/krémes tortában is az egyik legnagyobb kedvencem. Fogadjátok szeretettel és jó sütögetést kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom lereszelt héja
- 3 teáskanál vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 db egész tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 csipet só
- 1,5 barack (1, egész és egy fél ha egész barackotok van, vagy 3 fél, ha felezett, hámozott konzervbarackkal dolgoztok, mint én. A tetejénél is így értendő a mennyiség.)
- 0,8 dl tej
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 2 barack
- porcukor
Elkészítése:
- Keverjük össze a piskóta száraz hozzávalóit: a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a sót.
- Adjuk hozzá a puha vajat, az egész tojásokat és a vanília aromát, majd egy robotgép segítségével keverjük össze amíg egy sűrű vajas piskótát nem kapunk.
- Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet is.
- A túrót és a kristálycukrot kézzel összegyúrjuk, és a robotgéppel a piskótamasszába keverjük.
- A barackokat apró kis kockákra vágjuk, majd a kockákat a piskótába forgatjuk óvatosan.
- A masszánkat öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
- A massza tetejére rakjuk ki a szeletekre vágott barackokat, és szórjuk meg a vaníliás cukorral.
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
- 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Érdemes tűpróbát végezni a közepén, mert az nehezebben sül, hiszen nehéz tészta.
- Ha elkészült, egy kicsi hűlést követően kiszedjük a formából és megporcukrozzuk a tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon szuper kis recept.
VálaszTörlés