2020. április 6., hétfő

Egyszerűen nagyszerű | Kavarós almatorta 🍎

Sziasztok!

  Ma egy egyszerű, gyors, olcsó és mennyei recepttel érkeztem! Egy isteni édességet készítünk ma el, mégpedig egy kavarós almatortát, amelynek alapja egy vajas piskóta, melyet megspékelünk kockára vágott almával és almaszeletekkel! Bár igazából gyakorlatilag bármilyen gyümölcs mehet rá, isteni barackkal, szilvával és körtével is! Tálaláshoz pedig kifejezetten javaslom a hideg vaníliás pudingot vagy egy gombóc vaníliafagylaltot, ha már itt a tavasz! Most azonban nézzük is meg, hogyan készül!




Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 3 teáskanál vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db egész tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1 alma
  • 0,8 dl tej

Tetejére:

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1,5-2 alma
  • porcukor

Elkészítése:

  1.  Keverjük össze a piskóta száraz hozzávalóit: a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a sót.
  2.  Adjuk hozzá a puha vajat, az egész tojásokat és a vanília aromát, majd egy robotgép segítségével keverjük össze amíg egy sűrű vajas piskótát nem kapunk.
  3.  Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet is.
  4.  Meghámozunk egy almát és apró kis kockákra vágjuk, majd a kockákat a piskótába forgatjuk óvatosan.
  5.  A masszánkat öntsük bele egy sütőpapírral bélelt   tortaformába. Ha nektek is állítható a formátok, akkor talán egy jó információ lehet nektek, hogy én 23 cm-esre állítottam a formát, így lett egy vastagabb, de nem nagy méretű tortám. Ha nem állítható, standard 16-os karikátok van, esetleg tepsi, akkor javaslom, hogy a fenti mennyiséget duplázzátok meg, úgy finom, ha magas és puha a sütemény.
  6.  Hámozzunk meg 1,5-2 almát, vágjuk vékonyabb szeletekre és rakjuk ki vele a süti tetejét.
  7.  A fahéjat keverjük össze a kristálycukorral, és szórjuk meg vele az almákat. Nem kell spórolni vele, istenien ráolvad és ropogóssá teszi a tetejét.
  8.  A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  9.  45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Érdemes tűpróbát végezni a közepén, mert az nehezebben sül, hiszen nehéz tészta. 
  10.  Ha elkészült, egy kicsi hűlést követően kiszedjük a formából és megporcukrozzuk a tetejét. Még melegen vaníliafagylalttal tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése