2019. február 28., csütörtök

Mangapercek - Kiyoko Arai - Beauty Pop 1-5. 💇

   Februárban egy olyan mangát hoztam el nektek, ami a szépségiparral foglalkozik, egy ifjúsági, shoujo és josei manga, és annak ellenére, hogy egy könnyed, gyorsan olvasható történet, ez már nem lopta be magát a szívembe annyira, mint az elmúlt hónapokban olvasott történetek. Összességében visszanézve nem nekem való már.


A történet az első:

   A történet középpontjában először is az Olló Projekt tagjai és maga az OP áll, másodsorban pedig Kiri, akinek a neve később nem is határolódik majd el oly nagyon az OP-től. 
Forrás: animeaddicts.hu
   Az OP a történet elején egy 3 fiúból álló csapat, akiknek feladata, hogy egy nyilvános OP átalakítás keretein belül mindig egy lányt széppé varázsoljanak. Ez a lányoknak mindig egy hatalmas lehetőség, hiszen akiket "széppé" varázsolnak, az mindig megtalálja az igaz szerelmet. Tagjai között van Narumi, aki Japán legjobb fodrászává szeretne válni és jó úton is van e felé, de hirtelen haragú, és utálja a lányokat, Kei, aki kiváló körömművész és a kedvenc OP tagom az egész történetből, és Ochiai, aki a sminkért felelős, ő az OP elnöke, az agya pedig úgy működik, mint egy számítógép. Később még csatlakoznak még hozzájuk (Na-kun örömére... 😁).
   A másik fő száll Kirié, aki hasonlóan tehetséges, mint Narumi, ha nem jobban, a vágása villámgyors és mindig precíz, ráadásul sokkal kedvesebb, mint Narumi, és mindenkin segít. Édesapja mellett dolgozik a szalonukban. Naru-naru legfőbb bosszantója, ráadásul sok sok fordulat okozója. Kapcsolódik Mr. X-hez és Narumi egyetlen vereségéhez is, persze ez iszonyatosan nyilvánvalóvá válik a sorozat alatt. Beceneve Pufifej és van egy iszonyatosan aranyos, dagi macskája, Sampon.
   Most, hogy egy picit bevezettelek a történetbe, vágjunk is bele az én személyes véleményembe!
    Már olvastam egyszer az első részt, de évekkel ezelőtt, és emlékszem az értékelésem alapján, hogy akkor nagyon tetszett. Imádtam a 3 OP-s fiút, olyanok voltak nekem, mint a "hercegek" fiatalabb fejjel. Viszont most 21 évesen elolvasva borzasztóan irritáltak az első kötetben ( a többiben kicsit kevésbé). Narumi állandóan dühös, akinek az elején viccesek a dühkitörései, aztán pedig nagyon idegesítővé válnak, majd ismét viccesek. Ochiai, aki az első kötetben Aoyama felé elenged egy két olyan megjegyzést, hogy kinyílt a zsebemben a bicska, de alapból úgy bánnak a lányokkal, mint a húspiacon az áruval szokás. Aki kicsit ducibb, nem olyan szép, azt már át sem alakítják, lesz is erre példa egy későbbi kötetben. Nekem ez borzasztóan negatívum volt. Viszont átmennek egy kis jellemfejlődésen az 5. kötetig, és csak remélem, hogy a 10. kötetig kicserélik a személyiségüket. 
Forrás: animeaddicts.hu
    Persze voltak kedvenc karaktereim a történetben. Kiri szerintem zseniális, kedves, és imádom, hogy tojik mások véleményére. Ennek ellenére nem ő a kedvencem. Szerintem a legjobb Minamoto Iori volt, aki Kiri gyerekkori barátja, rajong Kiri édesanyjáért, amerikai-japán, és a japán mondataiba gyakran keverednek angol szavak. Parfüm és aromaterápia specialista, és a legjobb jeleneteket köszönhettük neki. 
   Maga a történet egyébként nem volt vészes én szeretem az ilyen versenyzős, iskolai, slice of life történeteket. A fiatalabb korosztálynak ez is tetszhet, viszont én biztos nem mutatnám meg a gyerekemnek (nincs, de ha lenne), mert nem szeretném, ha azt hinné, hogy helyes, ahogyan a fiúk néha a lányokkal bántak. Valószínűleg én éltem ezt meg olyan véresen komolyan, de ez csak az én véleményem, nagyon sok embernek tetszett. Fontos, hogy ez a vélemény csak az első 5 kötet tartalmára igaz, amennyiben a fúk változnak a következő 5 kötetben, azt le fogom nektek írni.
    Egyébként könnyed limonádétörténet volt, amivel szerencsére gyorsan lehetett haladni. Kiemelném a humorát, mert az szerintem jó volt.  

Anime - mi a helyzet "filmes" fronton? 

   Ha minden igaz, ez a mű kizárólag manga, jelenleg nem létezik belőle anime.

Grafika - a manga legfontosabb eleme:

   Hatalmas a változás szerintem az 1. és az 5. kötet között. Nem volt rossz az elején sem, de az 5.-re kifejezetten szép lett. Sokat javult a haj textúrája, az arcok egy két momentumot leszámítva szintén nagyon igényesek lettek, összességében ez a stílus is olyan, hogy nekem tetszik.

Sajnos ez a manga másodjára engem nem talált meg teljesen, de még mindig nem a nagyon rossz kategória, ezért 5 csillagból 3-at tudok neki adni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése