2018. augusztus 22., szerda

Harry Potter könyvjelző készítő maraton - Hermione Granger és Csámpás 🐱

   Már augusztus van (közepe) ami pedig egyet jelent azzal, hogy hozom a következő részt a Harry Potter könyvjelző maratonból! Instán kértelek meg titeket, hogy válasszatok következő témát, és mit ne mondjak, Hermione 75-25 százalékos arányban legyőzte Ronald Weasley-t és most itt van, hogy leordítsa a fejem az összes valaha vétett helyesírási hibámért! Ezúttal is Naomi Lord Pinteresten talált rajza alapján dolgoztam, akárcsak Harry esetében!
   Arra gondoltam, hogy ha már szeptember, akkor itt a suli, a sulival együtt pedig jönnek rég szeretett, vagy éppen új tanáraink, ezért a szeptember témája lehetne például a professzorok is! Ezúttal is megírhatjátok nekem a lentebbi két opció közül, hogy ki(ke)t készítsek majd el! Természetesen ahogy előző hónapban is, megint lesz a témáról szavazás Instán! 

  1. Rubeus Hagrid, Agyar és Norbert
  2. Perselus Piton, Neville nagymamájának ruhájában

Amire szükség lesz:

  • filcanyag (vöröses narancssárga, fekete, bézs, fehér, citromsárga, rózsaszín, barna, piros)
  • cérna (szürke, barna, narancssárga, fekete, fehér, citromsárga, rózsaszín, piros, krémszínű/bézs, bármilyen szín amivel a széleket varrjuk le, akár fekete, bézs, őzbarna vagy narancssárga is tökéletes lehet)
  • ragasztó
  • hímzőfonal (fekete)
  • olló
  • ceruza
  • rajzlap

1. lépés

Megrajzoljuk a mintát.




2. lépés

Körbevágjuk a mintánkat és a bézs filcből elkészítjük az alapot.


3. lépés

Az összes részletet kivágjuk a megfelelő színekből, ehhez használjuk az első pontban megrajzolt sablont. Én arcot nem vágtam ki, úgy gondoltam tökéletes lesz az a bézs szín, amit háttérnek is választottam. 
Ragasszuk fel a részeket az alapra majd filctollal vagy ceruzával rajzoljuk meg a kihímzendő részeket.


4. lépés

Levarrjuk a 3. pontban felragasztott részeket a megfelelő színű cérnával.


5. lépés

Kihímezzük a részleteket.


Fekete hímzőfonallal a haj részleteit, a talár alól kilógó ing gallérját, a szemeket, a szájat, 3 szeplőt készítünk, a füleket. Piros cérnával egy G betűt hímzünk a címerbe. Citromsárga cérnával csíkokat hímzünk a nyakkendőre.


Szürkével kihímezzük a talár részleteit a képen látható módon.


Részletezzük Csámpást, ezt a mindig morcos, de tündéri vörös cicát is. Fekete hímzőfonallal kihímezzük a szemeit, az orrát, a száját a mellkasán a szőrt, a lábakat, a fej apró részleteit, ami sokat dob rajta, illetve a füleket és végül körvonalat hímzünk neki, 
Krémszínű cérnával csíkokat hímzünk rá.

6. lépés

Körberajzoljuk az eddig elkészített könyvjelzőnket és a bézs színű filcből kivágunk egy olyan alapot, mint a 2. lépésben. Szeretem ezt a teljes varrás után elvégezni, mert torzulhat a minta közben és ha előbb levágjuk, előfordulhat, hogy nem fog rá passzolni.
Az így kapott hátsó részt hozzáragasztjuk az elsőhöz.


7. lépés

Pelenkaöltéssel teljesen körbevarrjuk.


Ha nektek is szokott problémátok lenni azzal, hogy nem lesz teljesen egyforma távolságra egymástól a 2 pelenkaöltés, akkor mutatok nektek egy nagyon jó technikát erre.
Rajzoljatok 2 csíkot bármelyik ujjra akkora távolságot hagyva a két vonal között, mint amekkorára az öltéseket szeretnétek majd, és ha szúrjátok be a tűt, egyszerűen csak ott tegyétek, ahol a vonalak vannak. 
Kipróbáltam és teljesen jól működik ez a technika. Nekem legjobban a mutatóujjamon vált be.


   Ezzel el is készült a mi kis okos boszorkányunk, én már alig várom, hogy használhassam!

Anyagköltség: viszonylag olcsó
Nehézségi fok: közepesen nehéz

Ne felejtsetek el szavazni Instán a következő HPKJM (Harry Potter Könyvjelző Maraton) témájáról sem, hamarosan újabb bejegyzésben találkozunk, sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése