2016. november 13., vasárnap

Készülj velem a Karácsonyra! - Mézi ül az ágon 🎅

  Idén terveim szerint nagyon sok apróbb ajándék és dísz elkészítését mutatom meg nektek, a legelső pedig ŐMézessége, Mézi, a karácsonyfadísz lesz.


Amire szükséged lesz:

  • filcanyag (barna, fehér (vagy farkasfog (dekorszalag))
  • hímzőfonal (fehér, fekete)
  • mintás, vagy sima szalag 
  • gombok
  • vatta
  • olló 

1. lépés

Egy lapra felrajzoljuk a Mézi sziluettjét, ezt kivágjuk, és egy tollal felrajzoljuk a barna filcanyagra. Kivágjuk a formákat, majd felrajzolunk az egyik formára egy nagy mosolyt, és 2 szemet, ahogy a kifestőn láthatjuk. 


2. lépés

Hímezzük ki a szemeket (fekete) és a szájat (fehér) hímzőfonallal. Keressünk 2 egyforma, vagy 2 különböző színű kisebb gombot, a lényeg csak az, hogy a színek passzoljanak egymáshoz. Varrjuk fel őket.


3. lépés

Díszítsük ki a mézeskalácsunk végtagjait! Fehér filcanyagból készítsünk megfelelő méretű recés darabokat, vagy farkasfog dekorszalagot ragasszunk, és varrjunk a karokra és lábakra.


4. lépés

Fehér hímzőfonallal pelenkaöltéssel varrjuk össze a 2 részt, de csak addig hogy egy kis részen át ki tudjuk tömni a figurát vattával. Ha kitömtük, fejezzük be a varrást.

5. lépés

Készítsünk masnit szalagból, vagy varrjunk fel már készen vehető masnit. 


A masnit ehhez hasonlóan készítettem, de a folyamatot sajnos nem sikerült jól lefotózni. Forrás: pinterest.com

Érdemes azt is eldönteni, hogy fiú, vagy lány Mézit szeretnénk készíteni. Fiú esetén csokornyakkendő készül, lány esetén "hajba való" masni, így azt a fejre varrjuk.

6. lépés 

Varrjunk fel rá akasztót, és kész is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése