2020. február 7., péntek

Pihe-puha citromos-narancsos muffinok étcsokoládéval és vaníliás jegyekkel 🧁

Sziasztok!

   Ma ismét egy muffin recepttel érkeztem, ezúttal egy nagyon puha étcsokoládés muffin receptjét szeretném megosztani veletek, citromos, narancsos és vaníliás jegyekkel! Ropogós, szaftos, kellemesen édes és könnyen, gyorsan elkészíthető sütemény! Imádom, ugyanis tényleg azon múlik, hogy épp mi található otthon, millió ízvariációt el tudok készíteni, és örömmel meg is osztom veletek ezeket. Legközelebb egy tripla csokis muffint szeretnék készíteni ehhez hasonló, ám kakaós tésztával, ugyanis ez most tényleg nagyon puha lett, és az egyik kedvencemmé vált. Illetve alig várom a tavaszt, a nyarat, hisz egy igazi bogyós gyümölcsös, erdei gyümölcsös muffin készítését sem hagyhatom ki! Most azonban nézzük is meg, hogyan készült ez a finomság.




Hozzávalók: (24 db-hoz)

  • vaj                                                     20 dkg
  • vaníliás cukor                                 2 dkg
  • tojás                                                  3 db
  • porcukor                                          20 dkg
  • liszt                                                   20 dkg
  • sütőpor                                            10 g
  • tej                                                      53 ml
  • narancslé                                         1 fél
  • citromhéj                                         1 fél
  • narancshéj                                       1 fél
  • citromlé                                            1 evőkanál
  • kristálycukor                                   1 evőkanál
  • só                                                       1 csipet
  • Tibi narancshéjas-kekszes étcsokoládé 135 g, vagy 135 g étcsokoládé, kevés nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj és kevés nagyon apróra tört édes keksz

Elkészítése:

  1.  Előkészítjük az alapanyagokat: a lisztet leszitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A narancsot és a citromot alaposan megmossuk, lereszeljük, levét kifacsarjuk. A csokoládét (ha úgy készítjük a kekszet és a kandírozott citrushéjat is) apróra vágjuk. A porcukrot is leszitáljuk.
  2.  A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom és narancs héjjal.
  4.  Folytonos keverés mellett hozzáadjuk egyesével a tojás sárgáját.
  5. A lisztes-sütőporos keveréket egy szilikon spatula segítségével beleforgatjuk.
  6.  A tejet a citrusok levével összekeverjük és vékony sugárban öntve folytonos keverés mellett a masszába keverjük.
  7.  A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a spatula segítségével álló O alakban a masszához keverjük.
  8.   Végül beleforgatjuk a vágott csokoládét (és ha úgy készítettük, a kekszet és a kandírozott citrushéjat is)
  9. A muffinformába helyezzük a muffin papírokat/kapszlikat, és valamilyen eszköz (én evőkanállal szoktam) segítségével háromnegyedig töltjük őket.
  10.  Ha a sütő előmelegedett, 15 perc alatt készre sütjük.

Sütés módja: hőlégkeveréses

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése