2020. április 16., csütörtök

Egyszerűen nagyszerű #2 | Kavarós barackos túrótorta 🍑

Sziasztok!

   A múltkori almatorta egy újabb verzióját hoztam nektek, ezúttal az egyik kedvenc ízpárosításomban! Számomra a barack és a túró kombinációja mindig a nyarat idézi, és rendes, töltelékes/krémes tortában is az egyik legnagyobb kedvencem. Fogadjátok szeretettel és jó sütögetést kívánok hozzá! 




Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 3 teáskanál vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db egész tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1,5 barack (1, egész és egy fél ha egész barackotok van, vagy 3 fél, ha felezett, hámozott konzervbarackkal dolgoztok, mint én. A tetejénél is így értendő a mennyiség.)
  • 0,8 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál kristálycukor

Tetejére:

  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 barack
  • porcukor

Elkészítése:

  1.  Keverjük össze a piskóta száraz hozzávalóit: a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a sót.
  2.  Adjuk hozzá a puha vajat, az egész tojásokat és a vanília aromát, majd egy robotgép segítségével keverjük össze amíg egy sűrű vajas piskótát nem kapunk.
  3.  Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet is.
  4.  A túrót és a kristálycukrot kézzel összegyúrjuk, és a robotgéppel a piskótamasszába keverjük.
  5.  A barackokat apró kis kockákra vágjuk, majd a kockákat a piskótába forgatjuk óvatosan.
  6. A masszánkat öntsük bele egy sütőpapírral bélelt   tortaformába. 
  7.  A massza tetejére rakjuk ki a szeletekre vágott barackokat, és szórjuk meg a vaníliás cukorral.
  8.  A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  9.  45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Érdemes tűpróbát végezni a közepén, mert az nehezebben sül, hiszen nehéz tészta. 
  10.  Ha elkészült, egy kicsi hűlést követően kiszedjük a formából és megporcukrozzuk a tetejét. 

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés: